Gå til innholdet

Sunnmørsalpane sponsorfinansierer polstringer

Bilde: Sunnmørsalpane Skiarena Fjellsætra er et regionalt skianlegg på Sunnmøre. Både støttespillere og gjester er fra hele regionen. 30–40% av dugnadspersonalet kommer utenfra kommunen (Ålesund og omland).

Sunnmørsalpane sponsorfianserer polstringer

Artikkel i bransjemagasinet Alpin og Fjell, utgave 125, s.25

Sunnmørsalpane Skiarena Fjellsætra hadde gode samtaler med PVC Products på messa (bransjemesse for alpin- og fjellnæringen 29-30.mai) og ser på en mulighet de gjerne vil dele med Alpin & Fjells lesere.

Sunnmørsalpane Skiarena Fjellsætra er et dugnadsdrevet anlegg på Sunnmøre. Å være et lite, ideelt anlegg betyr at de ofte kjemper hardt for å ha økonomi til å drifte forsvarlig. Blant annet er kostnaden med utskifting/fornying av stolpepolstringer enorm.

– Vi ser på en mulig løsning å finansiere innkjøp av nye stolpepolstringer, forteller styreleder Leif-Magne Tandstad. Tanken er å selge påtrykt utskiftbar reklameplass på hver polstring.

Dette er idéen

– Idéen er at bedriftene betaler en fast pris per polstring med en garantert reklameperiode på fem år. Prisen er 5000 eks mva. Dette er inkl. merking/reklame. Etter fem år kjører vi samme prosess og selger inn for fem nye år. Da ser vi hvilke polstringer som må skiftes ut og hvilke vi kan bruke videre. Ifølge leverandør har polstringen en levetid på ca. 10 år. Tanken er at polstringene henger ute hele året,derfor blir det litt større slitasje med tanke på vær og vind. I år skifter vi ut stolpepolstringer i to av nedfartene, dvs ca. 40 lysstolper.

Polstringene får en stedskode

Planen har også et sikkerhetsaspekt. Leif-Magne Tandstad forteller videre. – Vi ønsker også å merke hver lysstolpe og polstring med en stedskode som er lett synlig for både ansatt og gjest. For eksempel har nedfarten "Midtlia" kodene M-1 til M-26. Lysstolpene får en kode, og polstringene får en kode pluss reklameplass.

Tanken med dette er at hvis det skjer en skade i nedfarten, så kan stedskoden på polstringen brukes til å rapportere skadestedet, og skipatruljen er raskere på plass. Vi opplever ofte at gjester sier at skaden er opp i fjellsiden «Der», og så peker de oppover, men klarer ikke direkte å si nøyaktig hvor. Stedskoden, både på lysstolpe og polstring, gjør også utskiftingen lettere.

  • Lysstolper i skiarena- med polstriger
  • Lavterskelpris

    Styrelederen forteller at de har valgt å legge seg på et beløp som gjør at både små og store bedrifter kan bidra. Enkelte lokale bedrifter har ikke ryggrad til å sponse større beløp, men å bidra med kanskje 1–5 polstringer kan være en overkommelig sponsorkostnad for små og mellomstore lokalbedrifter. Tilbake får bedriften reklameplass i fem år.

Adresse
Rosendalsvegen 1 - , 2760 Brandbu -
Telefon
+4740016500
E-postadresse
post@pvcproducts.no
Foretaksregisteret
921509006
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business