Gå til innholdet

PVC Products jobber med duksveis- men hva er egentlig det?

DUKSVEIS: Teknologien bak holdbare PVC-produkter

I våre produksjonslokaler på Brandbu lager vi en mengde produkter laget med PVC belagt duk. Under produksjonen benytter vi duksveis teknologi. I denne blogg artikkelen forklarer vi hva duksveis er, samt gir en oversikt over noen av de ulike produktene som kan lages ved hjelp av denne teknologien.

Hva er duksveis?
Duksveis er en metode som brukes for å sammenføye PVC-materialer ved hjelp av varme og trykk. Denne prosessen sikrer en sterk, sømløs og vanntett forbindelse mellom to PVC-stykker;en essensiell egenskap for mange PVC produkter. Duksveis brukes i en rekke industrier på grunn av sin pålitelighet og holdbarhet.

Prosessen bak duksveis
1. Forberedelse av materialer: PVC-stykkene rengjøres og klargjøres for sveising.
2. Varme: Materialene varmes opp til en spesifikk temperatur som gjør dem formbare.
3. Trykk: Når materialene er tilstrekkelig oppvarmet, presses de sammen under høyt trykk for å sikre en sterk binding.
4. Kjøling: Den sveisede delen får kjøle seg ned under trykk, noe som resulterer i en solid og pålitelig sveis.

Fordelene med duksveis
- Sterk og varig sveis: Den sterke bindingen sikrer at de sveisede produktene er både holdbare og pålitelige.
- Vanntett: Duksveis gir en vanntett forsegling, noe som er essensielt for mange PVC-produkter.
- Fleksibilitet: Metoden kan brukes på en rekke PVC-typer og tykkelser, noe som gjør den svært allsidig.

PVC-belagt duk er et utrolig allsidig materiale med mange bruksområder. Her er noen av de vanligste:

PVC-presenninger
En av de mest kjente bruksområdene for PVC-belagt duk er presenninger. Disse brukes til å dekke og beskytte gjenstander mot vær og vind, enten det er bygninger, kjøretøy, eller andre store gjenstander. Presenningene brukes i alt fra landbruk og bygg til transport og lagring. Presenningene er slitesterke, vanntette og kan tilpasses etter kundens spesifikke behov. PVC-belagt duk er ideell for presenninger på grunn av dens vannmotstand, styrke og holdbarhet.

Polstringer
PVC-belagt duk brukes til polstringer på grunn av dens slitesterke og vannavvisende egenskaper. Dette gjør den ideell for bruk i turn-, klatre- og kampsportarenaer. Polstringer laget av PVC-belagt duk gir god sikkerhet og komfort samtidig som de er enkle å rengjøre og vedlikeholde. Du kan lese mer om dette i artikkelen som stod på trykk i brytebladet Mattekanten januar 2024; "PVC products lager polstringer og sikringer for sportsarenaer og treningsanlegg". Polstringer blir også bruk i alpinanlegg rundt blant annet heisstolper, gjerder og snøkanoner. 

Bassengduker
Bassengduker laget med duksveis er kjent for sin holdbarhet og motstand mot lekkasje. Disse dukene brukes til både private og kommersielle bassenger, og sikrer at vannet holdes på plass uten risiko for lekkasjer.

Oppblåsbare båter
Oppblåsbare båter krever materialer som er både sterke og fleksible. Duksveis sikrer at sømmene på båtene er vanntette og kan tåle påkjenningene fra vann og vær.

Takmembraner
Takmembraner laget med duksveis gir en pålitelig beskyttelse mot vær og vind. Disse membranene brukes ofte i flate tak og takterrasser, der de gir en sømløs og vanntett overflate. Vi sveiser sikaduk som brukes til dette formålet.

Reklamebannere
PVC-belagt duk brukes ofte til reklamebannere og skilt. Materialet kan enkelt trykkes på, noe som gjør det ideelt for store, fargerike reklamebannere som må tåle tøffe utendørs værforhold uten å falme eller rive. 

Industrielle bruksområder: 
I industrien brukes PVC-belagt duk til en rekke formål, inkludert industrigulv, vegger, transportbånd, og beskyttelsestrekk. Materialets motstand mot kjemikalier og slitasje gjør det perfekt for krevende industrielle miljøer.

Landbruk og oppdrett
PVC-belagt duk brukes også i landbruket, for eksempel til å lage drivhus, gjødselsiloer, og fôringssystemer. Dens motstand mot UV-stråler og ekstreme værforhold gjør det til et utmerket valg for utendørs bruk i landbruket.

Marine bruksområder
I maritim sektor er PVC-belagt duk populært for bruk i båtkalesjer, overtrekk, og oppblåsbare båter. Materialets vann- og værbestandighet er essensiell for disse applikasjonene.

Duksveis er en uunnværlig teknologi i produksjonen av mange PVC-produkter. Hos PVC Products er vi dedikerte til å levere produkter av høyeste kvalitet ved å utnytte denne avanserte sveiseprosessen. Uansett om du trenger presenninger, bassengduker, polstringer eller takmembraner, kan du stole på at våre produkter vil møte dine krav til holdbarhet og pålitelighet.

Ta kontakt med oss i dag for å lære mer om våre PVC-produkter og hvordan vi kan hjelpe deg med dine spesifikke behov.

Adresse
Rosendalsvegen 1 - , 2760 Brandbu -
Telefon
+4740016500
E-postadresse
post@pvcproducts.no
Foretaksregisteret
921509006
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business