Gå til innholdet

Vet du hvordan PVC- belagt duk blir laget?

Hvordan PVC-belagt duk blir produsert og hva den kan brukes til

PVC-belagt duk er et populært materiale brukt i mange forskjellige bransjer på grunn av dets holdbarhet, fleksibilitet og allsidighet. Med denne blogg artikkelen ønsker vi å gi et innblikk i hvordan en PVC duk blir produsert og de ulike bruksområdene for dette materialet.

Produksjonsprosess av PVC-belagt Duk

Valg av base materiale
Produksjonsprosessen starter med valget av et base materiale, vanligvis en type vevd tekstil som polyester eller nylon. Disse materialene er valgt for deres styrke og evne til å bære et belegg uten å miste fleksibiliteten.

Forbehandling av tekstilen
Før beleggingen begynner, blir tekstilen forbehandlet for å sikre at den er ren og fri for eventuelle urenheter som kan hindre vedheftingen av PVC. Dette innebærer ofte vask og tørking av tekstilen.

Forberedelse av PVC-blandingen
PVC (polyvinylklorid) blandes med myknere, stabilisatorer og andre tilsetningsstoffer for å gi materialet de ønskede egenskapene. Myknere gjør PVC fleksibelt, mens stabilisatorer sørger for at det tåler UV-lys og andre miljøpåvirkninger.

Beleggingsprosessen
Tekstilen føres gjennom en beleggsmaskin der PVC-blandingen påføres under høyt trykk og temperatur. Denne prosessen sikrer at PVC-en dekker tekstilen jevnt. Belegget kan påføres på én eller begge sider av tekstilen, avhengig av det endelige produktets krav.

Herding og tørking
Etter at PVC-en er påført, må materialet herdes og tørkes. Dette gjøres ved å føre den belagte tekstilen gjennom en ovn som bruker varme til å stabilisere PVC-belegget, noe som sikrer at det binder seg ordentlig til tekstilen.

Kvalitetskontroll
Den ferdige PVC-belagte duken gjennomgår en streng kvalitetskontroll for å sikre at den oppfyller alle spesifikasjoner. Dette inkluderer testing for styrke, fleksibilitet, vanntetthet og motstand mot kjemikalier.

Bruksområder for PVC-belagt duk

Telt og Presenninger
PVC-belagt duk brukes mye i produksjon av telt og presenninger på grunn av dens vanntette egenskaper og holdbarhet. Det kan motstå tøffe værforhold, noe som gjør det ideelt for campingutstyr og tildekkingsløsninger i bygg- og anleggsbransjen.

Transport og Lager
I transportsektoren brukes PVC-belagt duk til å lage lastebilpresenninger, tilhengerdeksler og containertrekk. Disse produktene beskytter last mot vær og vind, samtidig som de er slitesterke nok til å tåle hyppig bruk.

Reklame og Skilt
PVC-belagt duk er et populært materiale for reklameseil og bannere. Dens evne til å tåle utendørs forhold, kombinert med muligheten til å trykke klare og levende bilder, gjør det til et ideelt valg for utendørs reklame.

Industriell Bruk
Industrielle anvendelser av PVC-belagt duk inkluderer alt fra skillevegger, vanntanker, kjemikaliebestandige beskyttelsestrekk til lagringsposer. Materialets motstand mot mange kjemikalier og dets holdbarhet gjør det nyttig i mange industrimiljøer.

Maritim Bruk
maritime omgivelser brukes PVC-belagt duk til å lage sikringsposer (cargo care), båtkalesjer, opplags- og havnepresenningerdekksbeskyttere og andre beskyttende overtrekk. Materialet tåler godt saltvann og UV-stråler, noe som gjør det til et langvarig valg for sjøfartsprodukter.

Bygg og Anlegg
PVC-belagt duk brukes også i bygg- og anleggsbransjen til å lage midlertidige konstruksjoner som arbeidstelt, byggbeskyttelse og stillasoverdekninger. Materialets styrke og værbestandighet er avgjørende for sikkerheten og effektiviteten på byggeplasser.

------------------------------------------

PVC-belagt duk er et allsidig og holdbart materiale som brukes i en rekke bransjer. Fra telt og presenninger til industrielle og maritime applikasjoner, tilbyr dette materialet en pålitelig løsning for blant annet beskyttelse og dekking. Produksjonsprosessen sikrer at duken har de nødvendige egenskapene for å møte kravene til forskjellige bruk, noe som gjør det til et verdifullt materiale i mange sektorer.

Adresse
Rosendalsvegen 1 - , 2760 Brandbu -
Telefon
+4740016500
E-postadresse
post@pvcproducts.no
Foretaksregisteret
921509006
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business